Cuvintele cheie (keywords) pentru site-ul tau

Daca nu exista o pasiune sau macar placere pentru un anumit business online, atunci mai bine te reorientezi, parerea mea. Acest lucru e valabil in orice tip de business. Una este sa faci ceva ce iti place, te incanta, te incita, ai face asta tot timpul, si alta este sa faci ceva pentru ca trebuie sau orice alt motiv care nu are legatura cu „placutul”. Ce legatura are ce am spus mai sus cu cuvintele cheie? Are, pentru ca atunci cand faci un site care te reprezinta intr-un fel sau altul, esti mult mai atent ca totul sa iasa bine si ai grija implicit ca optimizarea pentru motoarele de cautare sa fie facuta perfect.
optimizare SEO

Alegerea cuvintelor cheie potrivite nu este un procedeu simplu. Poti utiliza in prima etapa acest tool de la google pentru sugestii de cuvinte si expresii cheie. Site-ul este indicat sa-l optimizezi dupa maxim 10 cuvinte cheie, de preferinta de nisa si cat mai specifice domeniului site-ului tau.

Cuvintele cheie generice sau prea putin cunoscute nu sunt „placute” de google si nu este indicat sa le folosesti. Utilizand tool-ul mentionat poti identifica o serie de aspecte importante referitoare la cuvintele cheie care te intereseaza, si anume: ce fel de concurenta exista, numarul de cautari locale lunare, precum si multe sugestii de cuvinte cheie care se potrivesc perfect site-ului tau, dar la care tu nu te-ai gandit.

Foloseste „bolduirea” cuvintelor cheie din articolele si textele de pe site – „lui” google ii place acest lucru. Intr-o pagina mentioneaza de cateva ori cuvantul cheie pentru care vrei sa o optimizezi, dar nu mai mult de zece ori, pentru ca risti sa fii penalizat de google.

In functie de ceea ce iti place sa faci, stabileste-ti o nisa pe care sa o vizezi. Apoi alege cuvintele cheie potrivite si include-le in titlurile paginilor, in descrierea meta (din codul sursa al site-ului) si in textele din site.

Daca urmaresti sa iti faci o baza de date cu potentiali clienti, atunci implementeaza pe site un modul de newsletter. Astfel, tu le trimiti celor care se inscriu informatii utile din domeniul din care face parte site-ul tau si astfel iti construiesti o mica comunitate. Cei carora le plac newsletterele tale iti vor putea deveni clienti mai tarziu, cand le vei trimite o oferta de servicii sau produse.

Ofera ceva gratuit(dar de calitate) pentru ca oamenii sa fie deschisi la ceea ce le spui, sa capete incredere in tine si sa se decida mult mai repede atunci cand le vei vinde ceva. Repet, important este sa le oferi informatii utile, de calitate, lafel si produse sau servicii.

2 gânduri despre &8222;Cuvintele cheie (keywords) pentru site-ul tau&8221;

Lasă un comentariu