Din ce in ce mai multe persoane, in special tinerii, se orienteaza spre un business online. Isi fac un magazin virtual, investesc in crearea lui, il creaza personal sau folosesc o platforma free si apoi incep sa-l promoveze. Sa nu creada nimeni ca daca ai un site online este suficient si lumea te gaseste oricum, fara sa mai faci nimic. In primul rand este necesara oprimizarea SEO a site-ului, pe care o poti face tu sau cineva in domeniu. Fara SEO site-ul este condamnat, indiferent cat de frumos arata si indiferent ce produse sau servicii vinzi. Un aspect foarte important care tine de SEO este continutul site-ului, textele din pagini, care trebuie sa contina cuvantul/cuvintele cheie si sa fie relevant pentru site. In afara de SEO, continut (care trebuie periodic actualizat si imbunatatit), linkurile pe alte site-uri (de preferinta site-uri similare ca domeniu) reprezinta un alt aspect extrem de important pentru ca motoarele de cautare (google in speta) sa dea o „nota buna” site-ului tau si sa-ti „aduca” multi vizitatori.
Optimizarea web pentru motoarele de cautare a unui site este esentiala pentru lansarea corespunzatoare a site-ului, indiferent ca este magazin virtual, site de prezentare sau blog. Repet acest lucru tocmai pentru a fi bine inteles de cei care vor sau urmeaza sa initieze un business online sau un blog care sa fie cunoscut si vizitat.
Inainte insa de crearea unui site este necesara stabilirea unui scop – adica pentru ce este realizat acel site si ce se doreste sa se obtina cu el. Ulterior, daca este vorba de vanzari produse sau servicii, este musai sa se faca si niste calcule, gen cati vizitatori trebuie sa aiba site-ul ca sa vand de x euro/ron lunar? Aproximativ un procent de 1-2% din numarul de vizitatori devin cumparatori/clienti.
Mai sunt cateva aspecte foarte importante de avut in vedere atat inainte de crearea site-ului cat si ulterior finalizarii. Va voi „povesti” despre toate in articolele viitoare 🙂
Interesant …astept urmatoarele postari legate de subiectul SEO
Buna,
Am si eu un site, facut de vreo saptamana : http://tech-bulletin.com/blog/ ; arata destul de bine, am pus toate pluginurile necesare optimizarii SEO, ma inscriu in directoare, am pus si anunturi, am facut rost de backlinkuri. Intrebarea mea e, cum pot obtine backlinkuri de la siteuri cu PR mare, ca acesta de exemplu? am un proiect in cap si un target bine stabilit, insa am totusi nevoie de putin ajutor 🙂 Daca ai timp sau chef, te rog sa imi explici putin. Mersi mult.
Este si cazul meu :). Am 20 ani student anul 3 la facultatea de Cibernetica si incerc sa dezvolt o afacere cu piese auto. Foarte bun articolul.
Numai bine
Multumesc mult de tot Ana pentru acest articol…l-am citit,pentru ca chiar am nevoie de asa ceva pentru ca eu fac Optimizare SEO !!!O zii buna si articole bune!
Daca stau bine sa ma gandesc si eu incerc sa vand parfumuri pe internet folosind un mic magazin virtual pot sa zic ca ma regasesc in cuvintele astea . Salut
de ce ai duce un blog de wordpress la PR5?
intreb sa stiu. nu inteleg de ce sa-ti investesti energia necesara in asa ceva.
pe cand un articol despre promovarea unui blog personal cu adword, ca am niste bani in cont?
De fapt toti cei care au un site viseaza sa ajunga pe prima pagina in Google, fara sa faca mare lucru.
E un drum lung pana acolo, dar cu ceva optimizare on-site si apoi off-site, cateva IBL de pe site-uri cu PR si Trust mare, oricine poate ajunge chiar pe prima pozitie in motoarele de cautare.
Asteptam noi articole.
eu am inceput de cv vreme , cu bloggingul, si vad ca e greu 🙂
trebuie sa muncesti sa ridic un blog 🙂
Din ce se aude, Google are de gand sa schimbe radical modul in care vor fi gasite site-urile; adica este posibil ca in viitor SEO sa … nu mai fie de viitor
La inceput si eu eram printre tineri optimisti care credeau ca este nevoie sa faci doar site-ul apoi or sa apara din senin sute de vizitatori 🙂
Pai uite tocma facem cu totii SEO!!!:D
1-2% din vizitatori devin clienti este optimist. Gandeste-te ca ai un site cu 100 de vizitatori pe zi. Daca ai produse variate nu-i greu sa-i. Mai bagi o campanie adwords, iti ajunge si la 200. Am incercat eu. Nu cumpara nimeni! Nu in Romania…
Da , normal ca pentru a ridica un site trebuie sa faci SEO si Promovare. Dar va fi din ce in ce mai greu sa ridici un site si doar cei cu experienta indelungata in domeniul SEO vor mai putea ridica un site. Pana la urma este un singur loc 1 pe Google si o singura Prima Pagina 😀
Deci in curand nu se vor mai putea ridica site-uri decat cu fff multa munca si eventual investitii financiare!
Pentru a incepe cu dreptul intr-o afacere online mai intai trebuie sa incepi cu promovarea lui prin bannere,reclame google etc,iar apoi sau simultan rezolvata si problema cu promovarea seo,pentru ca aceasta se face mult mai greu si necesita o perioada de timp foarte mare pentru a reusi sa-ti atingi telul adica acel de a ajunge pe o pozitie cat mai buna in google si sa primesti trafic care se pot converti in clienti ulterior in profitul afacerii tale.
Da interesant articol…
Problema este ca e plin de asa zisi experti seo care iti iau banii dar nu reusesc mare lucru.
Ramai cu banii dati si optimizarea prost facuta, oricum nu prea gasesti pe nimeni care sa-ti garanteze ceva.
Daca vreti un site pe prima pagina si nu doriti sa platiti serviciile unor „specialisti” trebuie sa cititi singurul ebook scris in romana pe tema asta: il gasiti aici: http://adisaan.info/backlinkmania/
@techbul1: prin reclama platita, desigur.
E bun articolul. Si e greu sa ridici un site in top, trebuie munca, nu gluma.
Asa e,seo facut bine da rezultate intotdeauna,dar optimizarea este un proces continuu deoarece concurenta exista si trebuie sa tinem pasul cu ea sau inaintea ei.
Ai mai fratilor, acum pe bune… Numai comentarii de gen „e greu sa ridici un site in top” vad! Voi chiar asta credeti? E greu sa urci un site in Romania? Unde sunt cautari intre 10-100 de mii pe motoare de cautare? Da daca ati ave un domeniu pe .com, unde sunt numai de la 10-50 de milioane de cautari ce ati face? 🙂 Hehehe, in Ro nu e greu deloc. urci un site si in 1-2 luni in top 10 daca nu e nisa prea solicitata, si il mentii in top ani de zile… de unul singur – fara tehnici black seo, evident.
––––––– –––––––
Ana, am o mare rugaminte la tine, contacteaza-ma pe e-mailul care l-am pus, de ce nu iti pui o pagina de contact? Te bate la cap prea multa lume? heheheeh
Salut,
Sunt de acord cu tine referitor la faptul ca e mai usor sa urci un site in Ro, decat in SUA de ex. Totusi si intr-un caz si in celalalt conteaza nisa careia se se adreseaza site-ul tau. Poti patrunde usor pe o micro-nisa sau pe o nisa neexplorata inca, insa pe domenii de interes extinse este dificil atat in afara cat si la noi. Nu este imposibil, numai ca este nevoie de munca si rabdare. Pentru inceperea unui business online personal recomand alegerea unor produse/servicii ce se adreseaza unor nise foarte specifice, cu public redus la numar, dar hotarat sa cumpere, nise cu potential de crestere in urmatoarea perioada, nise care presupun produse/servicii sezoniere.
Cu mentinerea unui site in top nu e chiar asa de simplu, presupune munca sustinuta si continua, precum si atentie la tehnicile SEO folosite (si nu ma refer numai la black hat ci si la alte tehnici care azi sunt acceptate de google, maine nu mai sunt..), sa nu te trezesti cu site-ul in cadere libera la un moment dat cand google mai schimba algoritmii si „nu-i place” ce si cum ai procedat.
Date de contact:
Facebook
Email: anabucuroiu [at] gmail [dot] com
„In afara de SEO, continut (care trebuie periodic actualizat si imbunatatit), linkurile pe alte site-uri …”
pai IBL-urile de care spui fac parte tot din SEO !?!
Inca ceva : un site fara SEO nu inseamna automat un site ‘condamnat’ 🙂 . Exista branduri foarte puternice chiar in Romania care au site-uri lucrative fara sa fie optimizate corespunzator. Exemple: autovit.ro , anuntul.ro