Cum alegi cuvintele cheie pentru campania Google Adwords pe search?

In functie de cuvintele cheie pe care le adaugi in campania Adwords pe search, ad-urile tale se pot sau nu afisa pentru cautari relevante pentru produsele/serviciile, business-ul tau.

Cuvintele cheie reprezinta baza campaniei Adwords pe search, intrucat de ele depind in mare masura rezultatele finale. Etapa de keyword research este consumatoare de timp, dar este esentiala pentru campanie.

IMG_1442-1
Sursa imagine: performinsider.com
Scopul acestei etape este sa gasesti cuvintele cheie care sa te ajute sa fii vizibil pe cat mai multe zone care au legatura cu ceea ce oferi si cu obiectivele stabilite. Recomandarile urmatoare au rolul de a te ghida catre identificarea cuvintelor cheie relevante pentru targetul vizat si business-ul tau, pe care sa le utilizezi cu succes in campania Adwords pe search:

– incepe prin a aduna intr-o lista toate cuvintele care denumesc/descriu/au legatura cu ceea ce oferi, cu domeniul tau de activitate, pe care le gasesti pe site-ul tau, pe site-urile concurente;
foloseste tool-ul keyword planner de la Google, pentru a gasi cuvinte cheie noi, pe baza celor identificate in pasul anterior; acest tool iti ofera mai multe informatii utile in construirea listei, precum volumul de cautari mediu lunar in Google pentru interogarile de cautare, nivelul concurentei, de asemenea te ajuta sa identifici perioadele cu varf de cautari sau dimpotriva, cu volum scazut de cautari pentru keywords care te intereseaza. Pe scurt, vezi cum performeaza respectivele keywords. Astfel, poti stabili perioadele potrivite pentru a activa campania pe search pentru o anumita categorie de produse, de exemplu;
apropo de tendinte, Google trends este un alt instrument Google care iti arata evolutia cautarilor pentru un cuvant cheie pentru orice perioada din 2004 pana acum, previziuni pentru perioada urmatoare, tendintele cautarilor similare – daca volumul de cautari este in crestere sau in scadere. Acest lucru te ajuta sa vezi interesul existent pentru un cuvant cheie, precum si potentialul acestuia;
completeaza lista punandu-te in locul audientei target, al celui care este interesat de ceea ce oferi sau deja este decis sa cumpere si este in cautarea celei mai bune solutii pentru el;
referitor la pasul anterior, foarte important este ca fiecare dintre cuvintele cheie pe care le-ai adunat in pasii anteriori corespunde unei anumite etape a calatoriei pe care o intreprinde consumatorul pana la momentul in care efectueaza achizitia.

Expresiile cheie generice (formate de obicei din unul sau doua cuvinte), corespund etapei initiale, de informare (awareness, top of the funnel). Aveste keywords au volume mari de cautari, insa rate de conversie scazute.

In etapa urmatoare, ii starnesti interesul focusandu-te pe beneficiile produsului, folosind cuvinte cheie care descriu aceste beneficii. Inca nu este momentul pentru utilizarea jargonului, in care se incadreaza de exemplu specificatiile tehnice ale unui produs.

Pentru cei care stiu ceea ce isi doresc si cunosc caracteristicile fizice, tehnice, specifice – cuvintele cheie cu care ii vei atrage vor fi cele tip long tail, foarte specifice, inclusiv jargonul. Acestea de obicei au si rate de conversie mari.

In faza de cumparare, pe langa cuvintele cheie specifice, ce exprima intentie de cumparare (de exemplu: „laptop asus i7 8gb ram pret”) este necesar sa-i arati potentialului client de ce sa cumpere de la tine si nu de la concurenti. Aici sunt utile aspecte precum transport gratuit, politica de returnare, garantii etc.

organizeaza lista de keywords pe teme, respectand organizarea produselor de pe site de preferinta (sau construiesti landing pages dedicate), precum si tinand cont de intentia din spatele cuvintelor cheie, de etapa in care se afla userul care efectueaza interogarea de cautare respectiva. Atentie la potrivirea mesajului din ad si LP, cu cuvintele cheie dintr-un anumit grup.

Despre importanta relevantei dintre keywords, ad-uri si landing page, potrivirea cuvintelor cheie, scor de calitate si alte aspecte esentiale pentru crearea unei campanii Google Adwords pe search – povestim in articolul urmator 😉

Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s