Alegerile si modul in care iti traiesti viata

Sunt momente in care simti ca parca nu se aseaza lucrurile in niciun fel, ca ai prea multe de organizat, de stabilit, de inteles, de planificat si de facut. Te simti coplesit/a si nu stii de unde sa o apuci si cum sa-ti faci ordine in ganduri, idei, actiuni. Si in suflet, uneori.

Majoritatea acestor momente sunt constructive, iti dau energie sa incepi ceva, sa accepti o provocare, sa manifesti ceea ce ai de manifestat la nivel personal sau profesional si sa evoluezi. Sau iti dau energia sa continui ceea ce faceai deja si sa imbunatatesti.

Modul in care alegem sa privim aceste momente este foarte important pentru prezent si implicit, pentru viitor. Fie ne putem lasa in voia gandurilor dezorganizate si negative, fie lasam la o parte aceste ganduri, care nu ne folosesc la nimic si facem efectiv ceva care sa ne aduca acea energie vindecatoare si plina de forta creatiei si a evolutiei.

Nu e simplu sa pastrezi doar gandurile, ideile si actiunile care iti folosesc, insa partea buna este ca tine de alegerea fiecaruia. Alegand conștient sa traiesti cu incredere, iubire, frumusete, curaj, asumare, responsabilitate, actiune si bucurie – ce sa vezi, ti-ai trasat deja drumul pe care vei merge in viata. Uneori insa ne pierdem in ganduri, chiar ne panicam. Un exercitiu care ne poate schimba radical starea si ne aduce acea energie pozitiva si creatoare, este sa identificam concret prin intrebari clare (ce, cum, unde, cand), ce anume ne afecteaza sau nu ne convine, de fapt. Acest exercitiu ne lamureste, ne scapa de balast, ne aduce mai multa lumina in prezent si pune o fundatie solida pentru viitor.

Fiecare dintre noi alege cum sa-si traiasca viata, asa ca in momentele in care parca nimic nu merge, alege constient sa faci ceva pentru ca lucrurile sa se imbunatateasca. Poti incepe cu exercitiul de mai sus, care este foarte eficient, sau cu orice alta actiune, pe care fa-o pur si simplu, cu incredere: fa o plimbare in aer liber, iesi cu prietenii, mergi intr-o vacanta cu partenerul/a, scrie un articol pe blog (daca ai blog), alearga prin parc, fa orice sport iti place, incepe un proiect nou sau fa un lucru care stii ca va imbunatati ceea ce faci deja, cunoaste oameni noi, de la care ai ce invata, sau cu care rezonezi pe diverse domenii/teme, gateste ceva bun, fa o prajitura, pregateste o cina romantica s.a.

Alegeri bune si pline de satisfactii iti doresc!

Sursa imagine: unsplash.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s