Noi suntem, noi facem, noi dregem…

Cand mergi la un eveniment unde stii din agenda ca se va discuta despre, de exemplu, „Comportamentul consumatorilor in era digital & mobile”, te astepti sa afli niste informatii interesante, care sa te ajute in businessul tau. Insa nu se intampla asa..

Daca vorbitorul reprezinta un brand, acesta va incepe, va continua si termina astfel: „noi am obtinut x milioane de lei din comenzile online”, „noi am avut o nevoie de integrare a datelor si am facut un sistem”, „noi vrem ca anul viitor sa depasim numarul de clienti cu y%”, „noi credem ca….”, „noi suntem ….”, „noi am avut x vizitatori de pe mobile” etc. Chestie care nu ar fi asa grozavie daca topicul si scopul discutiei ar fi prezentarea companiei si a serviciilor sau produselor. Doar ca oamenii care sunt acolo asteapta acele insights valoroase si acele recomandari care sa-i ajute sa ajunga si ei la astfel de rezultate, respectiv sa-si imbunatateasca activitatea in online, a lor sau a clientilor.

Ideea unor astfel de evenimente/conferinte este foarte buna si este pacat sa nu se profite de ocazie pentru a face knowledge sharing, sa nu se ofere informatii valoroase si relevante pentru cei care participa. Si acest lucru il pot face vorbitorii, nu organizatorii. Tocmai pentru ca au experienta si o buna parte dintre ei, au un mesaj relevant de transmis. Si mult mai bine ar ramane in mintea privitorilor ajutandu-i in mod real, decat facandu-le o prezentare a companiei si a rezultatelor acesteia – care nu intereseaza pe nimeni. 

Cum ar fi de exemplu, ca in loc de noi suntem, noi facem, noi dregem, sa se explice simplu si clar, notiunea de relevanta – ca tot am zis de comportament consumatori mai sus. Sa spuna de ce este esentiala in comunicare si sa ofere cateva recomandari de actiuni de implementat la nivel de site si canalele online, pentru ca businessul tau sa fie relevant pentru consumator in fiecare punct de interactiune din online & mobile. Acesta ar fi un moment care va fi tinut minte – lafel ca si brandul pe care il reprezinta cel care vorbeste, va atrage atentia, va educa, va avea cu adevarat valoare pentru cei prezenti – deci castig pentru ambele parti (de fapt, pentru toate trei, ca si organizatorii vor avea participanti satisfacuti, care vor fi mult mai dispusi sa plateasca biletul la urmatorul eveniment).

Concluzia este ca atat la evenimentele la care vorbim si avem ocazia sa transmitem valoare si sa-i ajutam si pe altii sa obtina rezultate, cat si in orice moment in care interactionam cu un public, sa si aplicam acel „consumer centricity”, despre care toata lumea (doar) vorbeste. Adica sa ne indeplinim obiectivele noastre, ajutand acest public sa-si indeplineasca obiectivele lui. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s