Importanta imaginilor atractive pentru cresterea vanzarilor pe site

ImagineSunt multi care atunci cand fac un site nu acorda suficienta importanta imaginilor care apar in site/ar fi bine sa apara. Sau daca exista imagini sugestive, nu sunt scoase in prim plan, ci postate undeva unde nu atrag atentia vizitatorului. O imagine sugestiva face cat o mie de cuvinte iar daca mai este si postata unde trebuie, poate sa insemne crestere vanzari pe site, crestere loialitate vizitatori, crestere timp petrecut pe site, scadere rata de exit din site.

Ma refer in acest articol mai mult la site-urile de prezentare, la magazinele online, la prestatorii de servicii online, la distribuitorii de produse online. Scopul tuturor este sa creasca vanzarile si implicit profitul, insa pentru asta accesarea site-ului trebuie sa insemne pentru vizitator o experienta unica, placuta, neobositoare, comoda, frumoasa.

Pentru a convinge un vizitator sa nu-ti paraseasca rapid site-ul ai nevoie de mai putin de 7 secunde. Conteaza enorm de mult ceea ce vede in primul ecran, de aceea trebuie sa-i captezi atentia cu ceva. In cazul de fata, o imagine sugestiva (insa nu de numai 30×30 px 😛 ) poate face acest lucru pentru tine, il poate face curios sa vada mai mult, sa intre si in celelalte pagini ale site-ului si de ce nu, sa-ti cumpere produsele/serviciile.

Alegerea cu grija a imaginilor este un alt aspect esential, pentru ca o imagine care nu prea are legatura cu continutul site-ului, nu se potriveste in design, nu transmite mesajul corespunzator publicului vizat – nu poate face decat sa alunge vizitatorii si sa-i determine sa nu se mai intoarca.

Poate nu toti suntem „vizuali”, insa marea majoritate raspund pozitiv la transmiterea mesajelor prin imagini, in special cand vine vorba de prezentari de produse, servicii, companii etc.

Personal raman pe un site daca imi place la prima vedere, daca privirea imi este placut atrasa de anumite elemente de design sau imagini. Sigur ca atunci cand cauti informatii sau stiri, lucrurile se schimba putin, pentru ca esti interesat de continut, de texte, de informatii. Totusi si in acest caz designul in ansamblu trebuie sa exprime incredere, faptul ca ai ajuns pe un site care iti ofera informatii de calitate si reale.

Sper sa va fie utile aceste lucruri si sa va ganditi la toate acestea atunci cand vreti sa va „prezentati” compania, serviciile, produsele, brandul personal, mediului online.

Mult succes si inspiratie!

Un gând despre &8222;Importanta imaginilor atractive pentru cresterea vanzarilor pe site&8221;

  1. trebuie completat inca ceva: pentru cresterea increderii in site ( implicit produsul / produsele promovat(e) ) este de preferat folosirea imaginilor reale, realizate personal, in detrimentul imaginilor stock photo.
    desigur sunt nise in care acest lucru nu conteaza prea mult, totusi utilizatorul devine din ce in ce mai pretentios si detaliile fac diferenta chiar si pe aceste nise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s