Te gandesti ca ai un site de prezentare a businessului si nu vezi utilitatea unui blog. Blogul il vezi chiar ca pe o pierdere de timp si nu te simti deloc confortabil sa oferi informatii gratis. Te opresc o secunda aici si sa te intreb: oare gratis? Well, nu chiar.
Hai sa vedem de ce articolele de pe blog (vorbim aici de articole utile, interesante, postate constant) sunt „(ras)platite” cu varf si indesat in timp, tocmai de catre cei pe care tu vrei sa-i atragi sa cumpere ceva de la tine (si de multi altii):
1. Pentru ca nu ai facut blogul ca pe un alt loc unde iti prezinti minunatele servicii/produse care sunt cele mai si cele mai. Nu zic ca nu sunt, insa problema este ca nu intereseaza pe nimeni! In schimb, daca te ocupi cu vanzari de haine pentru bebelusi, atunci un articol despre alimentatia bebelusului in primele 6 luni postat pe blog va atrage cu siguranta mamicile extrem de interesate sa afle astfel de informatii. Si mai sunt interesate de o mie de alte lucruri inrudite cu subiectul, asa ca nu trebuie sa-ti faci probleme ca daca le-a placut ce au citit nu vor identifica faptul ca pe site-ul oficial ai un magazin de hainute pentru bebelusi.
2. Pentru ca vrei sa ajuti si iti face placere acest lucru. Vrei sa oferi informatii si faci acest lucru cu pasiune, constant, de cateva ori pe zi. Nu simti ca vrei sa faci altceva, ca nu ai chef sa scrii si in acelasi timp, te documentezi, esti mereu la curent cu noutatile din domeniul tau, astfel incat faci tot posibilul sa oferi informatii valoroase.
3. Pentru ca ai fost inspirat si ti-ai construit blogul pe domeniul site-ului oficial al businessului, nu pe domeniu separat. Astfel, freshul si optimizatul content de pe blogul tau este ca o prajitura delicioasa pentru Google, care se grabeste sa o serveasca – asa cum numai o gazda buna procedeaza – celor care ii calca pragul (respectiv cauta pe Google). Azi asa, maine tot asa si blogul tau castiga niste locuri fruntase in rezultatele de cautare, pentru anumite cuvinte de interes pentru cei pe care ii vizezi sa-ti fie prieteni (sau varianta old a cuvantului, clienti). Si cum este normal, trage dupa el tot site-ul tau de business 😉 Inca ceva: nu numai Google o sa se indragosteasca de ceea ce scrii, ci si altii care bloguiesc, jurnalisti online sau pur si simplu, Dorel caruia i-a placut articolul si a dat Like, Share pe Facebook, pe Twitter, a trimis linkul pe messenger etc. Astfel creste numarul de backlinks – un alt aspect foooarte important pentru SEO. Awesome!
Atentie la cuvintele cheie pentru care vrei sa fii gasit si pe care le utilizezi in articolele tale (normal, in mod natural si coerent). Alege bazandu-te pe intrebarile celor interesati, intrebari care se vehiculeaza cel mai des in industria/domeniul tau. Alege de preferinta expresii cheie cu 3-4 cuvinte – vizeaza nise mai mici, segmente mici de persoane, insa care sunt mult mai interesate sa actioneze (chiar daca asta inseamna initial un comentariu la un articol de pe blog – este un inceput).
Iata aici multe info utile despre bloggingul pentru business:
Blogurile chiar ajuta. Daca sunt facute bine iti pot oferii informatii pretioase despre problemele/nevoile tale.