In loc de .com, .net, . org etc. vom putea vedea .apple, .htc, .emag

icann domenii extinse companiiIata ca ICANN (Organizatia care gestioneaza domeniile de Internet) a aprobat extinderea denumirilor de domenii pentru companiile private. Pentru branduri este o oportunitate extraordinara pentru imbunatatirea si consolidarea prezentei online.

Adevarul este ca deja devenise destul de greu pentru comapnii sa mai gaseasca domenii cu extensiile .com, .net etc., astfel ca decizia ICANN este mai mult decat binevenita.

Practic toate site-urile unei companii vor putea avea ca extensie numele companiei, lucru care da bine si vizual dar si din punct de vedere al identificarii site-urilor care chiar apartin companiei.

4 gânduri despre &8222;In loc de .com, .net, . org etc. vom putea vedea .apple, .htc, .emag&8221;

  • Ana Bucuroiu zice:

   Salut,
   Conform ICAAN din ianuarie pana in aprilie a.c. se pot depune cereri de catre cei care vor sa achizitioneze astfel de extensii custom. Sunt insa doua aspecte extrem de importante de mentionat: 1. Depunerea cererii pentru o extensie trebuie insotita de 180 000 USD 2. Solicitantul trebuie sa treaca printr-o serie de proceduri pana cand consiliul ii aproba cererea respectiva. Mai multe detalii gasiti chiar pe site-ul oficial al ICANN, aici: http://newgtlds.icann.org/en/applicants

   Numai bine,

   Ana Bucuroiu

   • Petrica zice:

    Ms. Cand n-o sa am ce face cu 180K o sa-mi iau un Ferrari, rosu, decapotabil 🙂

   • Ana Bucuroiu zice:

    🙂 Asa ma gandeam si eu. Oricum cei care vor investi in asta vor avea destul de mult de castigat ulterior din revanzarea domeniilor custom – care sigur nu vor avea aceleasi preturi ca un domeniu .ro sau international (nu pot spune ca stiu sigur, este doar o presupunere).

    Personal vad doua posibile categorii de solicitanti: companiile mari care isi permit sa investeasca 180 000 usd pentru a-si customiza prezenta in online si pentru awareness – pentru site-uri filiale, devizii, sucursale etc. sau/si pentru a acapara o nisa anume, iar cealalta categorie ar fi resellerii de domenii care stiu ca vor obtine profit din revanzarea si eventual, prelungirea periodica a domeniilor custom.

    Ana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s